Lainavertailu

Lainavertailu on oivallinen tapa löytää itselleen se kaikkein paras laina/luotto, tai vaikkapa pikavippi. Joskus voi eteen itse kullekin tulla nimittäin tilanne, jolloin tulee tarvetta yllättävälle rahan tarpeelle. Tällaisessa tilanteessa erilaiset rahoituslaitokset ovatkin oivallinen tapa rahoittua nopeasti. Erilaisia rahoitusyrityksiä löytyy kuitenkin nykyisin markkinoilta aivan valtava määrä ja niiden vertailu voi varsinkin nopealla aikataululla olla hieman haasteellista. Tästä syystä me olemme laatineet varsin kattavat listat jokaisesta eri rahoituskategoriasta, joiden avulla pyrimmekin avaamaan aina kunkin lainan sekä rahoituslaitoksen ominaisuuksia.

Kaikki arvostelumme ovat myös aina selkokielellä toteutettuja. Tästä syystä niistä selvää ottaakseen ei todellakaan tarvitse olla finanssialan ammattilainen. Meidän mielestämme nimittäin on erittäin tärkeää, että asiat on selitetty selkeästi ja selvällä suomen kielellä, niin että lainanhakija todella ymmärtää mitä on hakemassa. Kun asiat on selkeästi esitelty, osaa kuluttaja myös valita itselleen sen kaikkein parhaimman rahoituslaitoksen juuri omia tarpeitaan ajatellen.

Vertailemme siis omissa lainavertailuissamme esimerkiksi luotonantajaa, lainan/luoton korkoja, erilaisia lainatuotteita sekä kaikkea mahdollista niihin liittyvää. Meidän mielestämme on myös tärkeää hieman kertoa jokaisesta luotonantajasta taustatietoja. Perehdymme siis esimerkiksi siihen, kuinka kauan kyseinen rahoittaja on toiminut markkinoilla ja minkälainen se on maineeltaan.

Vertailussa eri lainatuotteet

Nykyisinhän erilaisia lainatuotteita tarjoavia palveluja löytyy suorastaan pilvin pimein netistä. Kaiken lisäksi markkinoille saadaan vielä jatkuvasti lisää upeita lainapaikkoja. Kuitenkin niiden ehdoissa, sekä ominaisuuksissa saattaa olla suuriakin eroja. Tästä syystä meidän mielestämme onkin äärimmäisen tärkeää pyrkiä esittelemään mahdollisimman monia niistä selkeästi ja helposti. Tällä tavoin lainanhakija voi valita rahoittajien sankasta joukosta itselleen sen kaikkein parhaiten soveltuvan ja juuri siihen omaan tarpeeseen ihanteellisesti kohdennetun rahoittajan. Jokaisella luotonhakijalla on nimittäin omat erityistarpeensa ja paras vaihtoehto onkin löytää juuri oikea rahoituslaitos vastaamaan lainanhakijan omia tarpeita. Eli tarkoitus on löytää kuluttajalle juuri oikeanlainan lainapaikka, eli match made in heaven:)

Kerromme myös lainojen todelliset kulut selvästi

Moni ei myöskään ehkä tule ajatelleeksi rahoitusta hakiessaan, että esimerkiksi piilokulut tai pienetkin erot korkojen prosenttiyksiköissä voivat tehdä pitkällä aikavälillä todella suuren eron siihen, kuinka paljon laina tulee loppujen lopuksi lainanhakijalle maksamaan. On myös tärkeää tietää kuinka kauan laina-aikaa on saatavilla, sillä myös tässä on suuria eroja. Lainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat aina muutamista kuukausista jopa useisiin vuosiin. Voisikin sanoa että jokaisella luotonantajalla on tarjota hyviä ominaisuuksia, mutta tärkein asia on kuitenkin se, että oikea luoton etsijä ja luotonantaja kohtaavat toisensa.

Pyrimme myös omissa arvosteluissamme olemaan aina ehdottoman rehellisiä, sillä varsinkin taloudellisissa asioissa tämä on äärimmäisen tärkeä seikka. Meidän mielestämme on tärkeää, että luotonhakijan voi turvallisin mielin tehdä päätöksensä juuri meidän arvostelluidemme perusteella, ilman että on pelkoa harhaanjohtamisesta.

Nopeus on valttia lainamarkkinoilla

Paneudumme myös luonnollisesti siihen, miten nopeasti kukin rahoituslaitos pystyy tarjoamaan luottopäätöksen sekä rahat omille luotonhakijoilleen. Tämäkin nimittäin saattaa vaikuttaa lainanhakijan päätökseen, sillä joskus rahoitus täytyy olla todella nopeasti käytettävissä. Markkinoilta löytyykin kaikeksi onneksi nykyisin myös oivallinen määrä sellaisia luotonantajia, jotka pystyvät toimittamaan rahat lainanhakijan tilille myönteisen lainapäätöksen jälkeen jopa välittömästi. Joskus saattaa myös olla tilanne, että luotonhakija ei vielä lainoja/luottoja vertaillessaan ole itsekään selvillä siitä minkälainen laina olisi hänelle itselleen se kaikkein parhain vaihtoehto.

Tilanteessa jossa vielä mietitään sopivaa lainatuotetta, on hyvä tutustua meidän lainavertailuumme. Sen avulla lainanhakijalle selviää se, että sopiiko hänelle parhaiten luotto, laina, käyttöluotto, joustoluotto vai pikavippi. Tai minkälaisella maksuajalla se olisi paras juuri hänen tarpeisiinsa. Tarjolla on nimittäin kaikkia edellä mainittuja lainatuotteita, sekä lyhyillä kuin myös pitkillä laina-ajoilla. Myös korkojen vertailu kannattaa aina ja myös nämä kaikki edellä mainitut tiedot löytyvät helposti ja nopeasti meidän laatimiltamme listoilta. Eli kaiken kaikkiaan voisikin sanoa, että tutustumalla meidän huolella ja ammattitaidolla laatimiimme listauksiin, lainanhakija voi todella saada siitä itselleen konkreettista hyötyä.

Parhaimmassa tapauksessa jopa niin että vertailemalla ja tutustumalla eri vaihtoehtoihin rahoituksen etsijä voi säästää itselleen pitkän pennin. Eli koskaan ei tulisi olla niin kiire, etteikö löytyisi sitä 5-10 minuuttia aikaa tsekata laatimamme listat lävitse ja valita sitten niistä se itselleen kaikkein parhaiten soveltuva ja edullisin rahoitus vaihtoehto, juuri siihen kyseiseen käsillä olevaan tilanteeseen. Alla esimerkkejä muutamista eri lainoista joita nykyisiltä rahoitusmarkkinoilta on saatavilla ja joita me vertailemme.

Joustoluotto/Kulutusluotto

Kulutusluotto tai joustoluotto on yleensä sellainen rahoitus, joka myönnetään arjen normaalia kuluttamista varten. Tällaisia kohteita voivat olla esimerkiksi pienet remontit tai vaikkapa matka. Kyseiset luotot ovat usein lyhytaikaisia ja määrältään muutamia tuhansia euroja, mutta jotkut rahoituslaitokset myöntävät kuitenkin kulutusluottoja aina jopa kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Kulutusluottoja myöntävät siis erilaiset rahoituslaitokset kuin myös pankit. Vuosikorko niissä liikkuu yleensä välillä 9 – 30%, mutta kuitenkin niin että korot ovat jokaiselle lainan hakijalle yksilöllisiä.

Korkeimmillaan ne voivat nousta 50% ja koron määrittämisessä vaikuttaa tietenkin myös se onko kulutusluotossa vakuutta olemassa… vai onko se otettu ilman vakuutta. Kulutusluotto tai Joustoluotto on siis yleensä laina, joka on määrältään muutamia tuhansia euroja ja se rahoittaa erilaisia elämän niin sanottuja normaaleja hankintoja. Myös kulutusluotot sekä joustoluotot on kuitenkin hyvä vertailla, sillä niidenkin osalta eri rahoituslaitokset tarjoavat hyvin erilaisia hintoja kuin myös lainaehtoja.

Tärkein asia kulutus-ja joustoluotoissa on vertailla niiden korkoja… kulutusluotoissa korko tosin yleensä määräytyy tapauskohtaisesti. Laina-aika kulutusluotoissa on keskimäärin noin 5 vuotta ja niissä on yleensä kiinteä kuukausierä. Joustoluotoissa taas ei ole ennalta määriteltyä kuukausilyhennystä… eli minimi kuukausierä niissä koostuu yleensä vaan koroista ja kuluista. Lyhennyksen osuuden lainaaja voi päättää itse. Joustoluottojen osalta lainaaja voi siis päästä itse vaikuttamaan todella paljon siihen onko laina-aika lyhyt vai pitkä. Sekä kulutusluottoa kuin myös joustoluottoa on kumpaakin hyvin helppo hakea ja se tapahtuu yleensä rahoituslaitoksen nettisivuilta löytyvät lomakkeen välityksellä.

Yrityslaina

Yrityslainat ovat nimensäkin mukaisesti yrityksille ensisijaisesti suunnattuja lainoja/luottoja ja niiden erityisominaisuus on että niissä ei yleensä vaadita vakuutta lainalle. Joissakin tapauksissa kuitenkin yrittäjän itsensä henkilötakaus voidaan pyytää. Yrityslaina on hyvä vaihtoehto silloin kun yritys tarvitsee nopeasti rahoitusta, mutta sitä ei ole saatavilla pankista tarpeeksi nopeasti tai jostakin muusta syystä. Vakuudettomia yrityslainoja voi saada aina tuhannesta eurosta noin muutaman miljoonaan euroon… saakka elikkä varsin erityyppisiin rahoitustarpeisiin.

Yrityslainoissa myös laina-ajat ovat yleensä vähän pidempiä, eli muutamia vuosia ja yrittäjän kannattaa myös muistaa että myös yrityslainojen kulut ovat kirjanpidossa vähennyskelpoisia. Netistä löytyy nykyisin myös runsaasti sivustoja jotka vertailevat yrityslainoja ja niiden avulla yrittäjän onkin helppoa löytää itselleen sieltä se kaikkein paras ja itselleen sopivin vaihtoehto.

Pikavippi

Pikavippi on suhteellisen pieni ja lyhytaikainen laina, joka on saatavilla ilman vakuutta. Yleensä pikavippejä on saatavilla 50 eurosta aina muutamaan tuhanteen euroon saakka. Yleensä pikavippejä voi hakea monella eri tavalla, eli todella nopeasti ja helposti vaikkapa mobiililaitteen välityksellä. Kynnys niiden hakemisen onkin varsin pieni. Pikavipeissä on kuitenkin sellainen seikka että vaikka ne ovat määrältään pieniä ja kestoltaan lyhytaikaisia, ovat niiden korot kuitenkin suhteellisen korkeita. Pikavipit kuitenkin soveltuvat varsin hyvin kattamaan pieniä äkillisiä rahan tarpeita jotka lainaaja maksaa nopeasti pois. Keskimääräisesti pikavippien laina-aika onkin vajaat kolme kuukautta. Myös pikavippien koroissa ja muissa kuluissa on runsaasti eroja eri toimijoiden välillä, jonka takia myös ne on hyvä tsekata ja vertailla laatimiemme listojen suosiollisella avustuksella.

Pankkilaina

Pankkilaina on siis suoraan jostakin pankista haettava laina. Pankkilainoja on olemassa monen eri suuruisia ja niitä voi hakea esimerkiksi vaikka jotakin pienempää tarvetta varten… kuten vaikka lomamatkaa, remonttia, mutta myös vaikka asuntoa varten… jolloin kyseessä on yleensä huomattavasti isompi summa. Myös yritystoiminnan aloittaminen tai kehittäminen ovat asioita joihin pankkilaina soveltuu erinomaisesti. Pankkilainoja onkin olemassa oikeastaan joka lähtöön. Yleensä saadakseen jonkun tietyn pankin pankkilainaa, tulee lainanhakijan olla kyseisen pankin asiakas.

Tämä on kuitenkin yleensä helppo järjestää, eli sellainen henkilö jolla on olemassa normaalit tulot sekä kunnossa olevat luottotiedot voi hyvinkin helposti liittyä oikeastaan minkä tahansa suomalaisen pankin asiakkaaksi. Yleensä pankkilainojen korot ovat hieman alhaisempia kuin netistä haettavien erilaisten jousto-/käyttöluottojen tai pikavippien korot. Pankkilainoissa jokaisen lainanhakijan laina käsitellään ja neuvotellaan erikseen, mutta nykyisin myös pankit ovat ottaneet sähköisen lainanhaun osaksi lainanhakuprosessia. Eli varsinkin pienemmissä jousto-tai kulutusluotoissa pankkien rahoitusta voi hakea myös esimerkiksi verkkopankin kautta. Pankkilainoissa on kuitenkin yleensä tiukemmat kriteerit kuin netin pikalainoissa, eli varsinkin tilanteessa jossa rahoitusta tarvitaan nopeasti ja matalammilla kriteereillä… voi pikalaina olla pankkilainaa parempi vaihtoehto.

Lainavertailusivut

Rahan tarpeen iskiessä, erilaisia rahoituspalveluja sekä pankkeja löytyy nykyisin markkinoilta pilvin pimein sekä sankoin joukoin. Jopa niinkin paljon, että välillä voi olla jopa vaikeaa päättää että kenen hyvän toimijan puoleen sitä oikein kääntyisi. Voi nimittäin sanoa että kaikilla nykyisin markkinoilta löytyviltä rahoituspalveluilta on löydettävissä varsin hyviä etuja omille asiakkailleen.

Kuten aiemmissa artikkeleissamme olemmekin jo kertoneet…tässä tulee kuitenkin eteen kysymys siitä että mikä lainanhakijan ensisijainen oma toive ja tarve asian suhteen on. Olemme myös kertonut jo aiemmin siitä että arvostelemme ja esittelemme eri rahoituslaitoksia ja niiden tarjoamia lainoja/luottoja, mutta kerromme myös sellaisista sivustoista jotka jo itsessään vertailevat lainanhakijan yhdellä hakemuksella jopa kymmeniä eri luotonantajia.

Lainatarjous monelta eri lainaajalta

Tämän kaltaiset rahoituspalveluja vertailevat lainasivustot ovatkin varsin hyvä valinta kun halutaan nopeasti lainatarjous usealta eri toimijalta ja kaikkein parasta niissä on myös se, että lainan hakeminen tai kilpailutus ei vielä sitouta lainanhakija mihinkään. Eli kyseessä ovat siis sivustot jotka toimivat niin että lainan/luotonhakijan tehdessä lainahakemuksen ne lähettävät hakemuksen mahdollisimman monelle eri rahoituslaitoksille ja tällä tavalla luotonhakija voi saada yhdellä ainoalla hakemuksella itselleen jopa kymmeniä erilaisia lainatarjouksia.

Lainatarjoukset luotonhakija saa omaan sähköpostiinsa ja yleensä vielä varsin nopealla aikataululla, jonka jälkeen hän voikin ruveta käymään niitä omassa rauhassa läpi ja katsastamaan että mikä niistä olisi se parhain vaihtoehto juuri siihen omaan tilanteeseen ja tarpeeseen. Yleensä kaikki kyseisten sivustojen kautta tulevat rahoitustarjoukset ovat saatavilla jo saman päivän aikana, eli luotonhakija pääsee myös vertailemaan niitä varsin nopeasti. Ainut asia mikä tällaisessa palvelussa saattaakin olla pieni miinuspuoli (näin leikillisesti sanottuna)… voi olla se, että sähköposti saattaa olla aikamoisen täynnä upeita lainatarjouksia. Mutta, ei hätää kun kaikki tarjoukset on käyty läpi ja paras omaan tarpeeseen valittu, niin sitten ylimääräiset voi poistaa ja jättää jäljelle vain sen parhaimman.

Kilpailuta lainat

Yleensä nämä kyseiset sivustot jotka kilpailuttavat vertailevat useita eri lainoja/luottoja asiakkaan puolesta ovat myös todella luotettavia, sekä ehdottoman puolueettomia. Ne eivät siis painota minkään tietyn rahoituslaitoksen lainoja tai luottoja, vaan lähettävät asiakkaan hakemuksen mahdollisimman monelle toimijalle. Eli silloin kun halutaan todella nopeasti, tehokkaasti ja puolueettomasti vertailla useita eri luottoja ja lainoja joita markkinoilta löytyy, ovat kyseisen kaltaiset sivustot ehdottomasti se paras vaihtoehto.

Mutta koska näitäkin kyseisiä sivustoja ja palveluntarjoajia on olemassa markkinoilla varsin monipuolinen määrä, niin tässä me sitten astumme mukaan kuvaan. Me nimittäin vertailemme ja arvostelemme asiakkaalle näitä kyseisiä lainavertailusivustoja… eli kerromme hieman faktoja siitä miten homma toimii. Kerromme esimerkiksi että montako eri rahoituslaitosta kukin niistä pystyy vertailemaan yhdellä hakemuksella, sekä kaikkea muuta mielenkiintoista kyseisen yrityksen toimintaan liittyvää… joka voi auttaa luoton hakijaa etsimään itselleen sen parhaan mahdollisen lainavertailusivuston.

Eli toisin sanien haluamme vielä listata omille lukijoillemme kyseiset sivut selkeäksi ja hyvin luettavaksi kokonaisuudeksi, josta voi sitten helposti ja nopeasti katsastaa että minne sitä itsensä oikein klikkaa. Eikä mikään tietenkään estä rahoituksen hakijaa testaamasta vaikka useampaakin näistä sivuista, sillä kuten aiemmin jo sanottiinkin… pelkästään lainahakemuksen tekeminen ei vielä sitouduta lainanhakija yhtään mihinkään. Eli vertailua voi ja myös kannattaa tehdä varsin turvallisin mielin ilman pelkoa mistään pakko sopimuksista.

Tämä lista on siis todellakin sellainen johon kannattaa tutustua jos mielii saada iskettyä monta kärpästä yhdellä iskulla! Tiivistettynä kaikki listamme toimijat tarjoavat siis yhdellä ainoalla hakemuksella… joka on niinkin nopeasti kuin muutamassa minuutissa tehty, upean ja monipuolisen valikoiman erilaisia hyviä lainatarjouksia!

Lainasivut.fi © 2020 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö