Osamaksu vertailu

Osamaksu vertailu artikkelimme perehtyy siihen, minkälaisia osamaksuvaihtoehtoja nykyisiltä markkinoilta löytyy ja miten ne eroavat toisistaan. Moni kuluttaja kokee nykyisin osamaksulla ostamisen hyväksi vaihtoehdoksi, sillä sen avulla voi ostaa suuremmankin ostoksen ilman taloudellista rasitetta. Nykyiset osamaksuja tarjoavat yritykset ovat myös muokanneet ehtonsa ja kulunsa varsin kilpailukykyisiksi. Tästä syystä ne voivatkin olla varteenotettava vaihtoehto, kun halutaan ostaa jotakin arvokkaampaa. Toki osamaksua voi maksutapana käyttää myös edullisimmissa ostoksissa ja suurin osa nykyisistä nettikaupoista, kuin myös kivijalkaliikkeistäkin tarjoaa asiakkailleen aina myös osamaksu mahdollisuuden.

Olemme siis tässä artikkelissamme vertailleet viisi erilaista osamaksupaikkaa, joilla jokaisella on omanlaisensa ominaisuudet ja edut kuluttajille tarjolla. Kerromme siis jokaisen esittelyssä olevan osamaksupaikan ominaisuuksista hieman tarkemmin. Niin halutessaan lukija voi myös klikata itsensä syventävään artikkeliin, jossa löytyy vielä lisää tietoa kyseisestä osamaksu paikasta.

Osamaksuhan tarkoittaa sitä, että tuote tai palvelu ostetaan maksueriin perustuvalla sopimuksella. Yleensä ensimmäinen erä erääntyy sen jälkeen kun esine, tavara tai palvelu on luovutettu ostajalle. Luonnollisesti osamaksuihin on liitetty tiettyjä kuluja, sillä ne ovat myös liiketoimintaa. Kuitenkin nykyiset osamaksuja tarjoavat yritykset ovat muokanneet kulurakenteensa sekä ehtonsa yleisesti ottaen varsin kuluttajaystävällisiksi. Osamaksukaupalla tuotteiden tai palvelun ostaminen on myös varsin turvallista, sillä Suomessa on olemassa osamaksukauppalaki. Tämä tarkoittaa sitä että kuluttajalla on myös aina lainsuoja turvanaan aina kun hän tekee ostoksia osamaksun avulla.

Hobby Hall

Hobby Hall
Hobby Hall tarjoaa parikin erilaista vaihtoehtoa osamaksulla ostamiseen. Tarjolla on Hobby Hall Kuukausiraha, Hobby Hall Kuukausiraha Kulta ja perinteinen lasku. Hobby Hall on tarjonnut osamaksumahdollisuutta omille asiakkailleen jo vuosien ajan ja moni Suomalainen kuluttaja onkin tutustunut sen varsin hyväehtoisiin maksutapoihin.

Hobby Hallin tarjoamat Kuukausiraha ja Kuukausiraha Kulta ovat kummatkin joustavia tililuottoja, joissa kaikki asiakkaan laskutuskuukauden aikana tekemät ostokset kerätään samalle laskulle. Kuukausirahalle saa myös varsin mukavasti maksuaikaa, eli jopa 48 kuukautta. Luonnollisesti Kuukausiraha Kulta joustavassa tililuotossa kaikki edut kuten esimerkiksi maksuaika ovat hieman kuluttajaystävällisempiä.

Hobby Hall osamaksu edut:

 1. Mukava valikoima erilaisia maksutapoja
 2. Hyvät ehdot ja kilpailukykyinen hinnoittelu
 3. Helposti saatavilla oleva osamaksu

Lue lisää Hobby Hall osamaksuista täältä

Klarna

Klarna
Klarna Smooth sallii ostosten teon osamaksua käyttäen. Klarna lasku on valittavissa useimmissa nettikaupoissa, jonka takia se on helppo valita maksutavaksi. Klarna laskulle saa maksuaikaa 14 vuorokautta ja laskun voi maksaa kätevissä erissä. Klarna on yksi tunnetuimpia ja luotetuimpia osamaksun tarjoajia, joka tarjoaa varsin kilpailukykyisen hinnoittelun sekä hyvät ehdot.

Klarna osamaksun edut:

 1. Valittavissa useimmissa nettikaupoissa
 2. Hyvät ehdot ja kilpailukykyiset hinnat
 3. Suuri ja vakavarainen kansainvälinen toimija

Lue lisää Klarna osamaksusta täältä

Mash

Mash
Mash tarjoaa kuluttajille sekä osamaksu kuin myös lasku maksutavat. Mash löytyy nykyisin useimmilta nettikaupoilta, jonka takia se on helppo valita maksutavaksi. Mash laskussa kuluttaja saa itselleen 14 vuorokautta maksuaikaa. Mash laskun voi myös vaihtaa helposti hallinnoitavaksi Mash osamaksuksi, joka kaiken muun hyvän lisäksi on myös todella hyväehtoinen ja kuluiltaan kilpailukykyinen. Mash laskun tai osamaksun voi valita maksutavaksi myös monissa kivijalkaliikkeissä, joissa se toimii Verifonen maksupäätteissä.

Mash osamaksun edut:

 1. Valittavissa maksutavaksi useimmissa verkkokaupoissa
 2. Mash laskun voi vaihtaa helposti osamaksuksi
 3. Hyvät ja kilpailukykyiset hinnat ja ehdot

Lue lisää Mash osamaksusta ja laskusta

AfterPay

Afterpay
AfterPay osamaksutapa on kätevä tapa maksaa hieman suurempia ostoksia erissä. Tarjolla on sekä lasku-, tili- kuin myös osamaksumahdollisuus. AfterPay lasku saapuu kuluttajalle tilauksen jälkeen erillisenä sähköpostina, mutta sen löytää myös kätevästi omasta My AfterPay-palvelusta. AfterPay tili taas mahdollistaa itse valittavan kuukausilyhennysmäärän. Tosin AfterPay on kuitenkin määritellyt kuukausittaisen minimilyhennyserän. AfterPay tiliä tarjotaankin automaattisesti silloin, jos kuluttajan ostoksen summa on suurempi kuin 50 euroa. Myös AfterPay tilia voi helposti ja kätevästi hallinnoida My AfterPay-palvelussa. Tarjolla on myös AfterPay osamaksu, joka on myös todella kätevä tapa maksaa suurempia ostoksia erissä. Siinä kuluttaja voi valita lyhentääkö laskuaan 3, 6, 12, 24 vaiko 36 kuukauden erissä. Niin halutessaan koko laskun voi myös maksaa kerralla pois ilman että siitä koituu kuluttajalle ylimääräisiä kustannuksia.

AfterPay maksutapojen edut:

 1. Hyväehtoiset ja helposti saatavat edulliset maksutavat
 2. Luotettava ja turvallinen toimia
 3. Käytettävissä useimmissa nettikaupoissa

Lue lisää AfterPay maksutavoista täältä

Ellos lasku ja tili

ellos
Ellos lasku ja tili ovat myös kummatkin käteviä tapoja maksaa ostoksia erissä. Ellos lasku esimerkiksi mahdollistaa sen, että kuluttaja saa itselleen laskun postitse kuun lopussa. Luonnollisesti kuluttaja maksaa vain ne tuotteet jotka hän päättää pitää itsellään. Jos kuluttaja maksaa vain osan laskun loppusummasta, niin lasku muutetaan automaattisesti korolliseksi Ellos tiliksi. Ellos tili on myös varsin varteenotettava ja hyväehtoinen vaihtoehto, kun halutaan jakaa maksuja useammalle kuukaudelle. Sille voikin saada maksuaikaa jopa 36 kuukautta. Ellos tili ei myöskään sisällä lainkaan tilinhoito-, tilinavaus- tai vuosimaksua. Kun kuluttaja on hoitanut Ellos tiliään asianmukaisesti, niin Ellos voi myös joissakin tapauksissa korottaa asiakkaan luottorajaa korkeammaksi.

Ellos tilin/laskun edut:

 1. Kätevä ja helppo tapa maksaa isommat ostokset erissä
 2. Hyvät lainaehdot ja kohtuullinen kulurakenne
 3. Turvallinen ja asianmukainen toimija

Lue lisää Ellos tilistä/laskusta täältä

Muista vertailla myös osamaksupaikat

Samalla tavalla kun netin lainapaikatkin kannattaa vertailla, niin kuluttajan kannattaa muistaa että myös osamaksuja tarjoavat yritykset ja niiden tuotteet kannattaa vertailla ja kilpailuttaa. Eri toimijoilla saattaa nimittäin olla suuriakin eroja siinä kuinka paljon tuotteille sitten loppupeleissä tulee hintaa.

Suurin osa osamaksua tarjoavista yrityksistä on turvallisia ja luotettavia toimijoita, joten sen puolesta kuluttajan ei tarvitse huolehtia. Asia johon kannattaa kiinnittää huomiota ovat erilaiset kulut ja muut maksut joita osamaksu saattaa pitää sisällään. Kannattaa myös aina tarkistaa se, että kun lasku muutetaan osamaksuksi koituuko siitä kuluttajalle jotain ylimääräisiä kuluja.

Toisin sanoen siis maalaisjärki kannattaa pitää mukana myös osamaksua harkitessa. Kuitenkin voisi sanoa että osamaksu on todella hyvä vaihtoehto silloin, kun halutaan ostaa joku kalliimpi tuote, tavara tai palvelu, sillä useimmat osamaksupaikan tarjoavat varsin kilpailukykyisen hinnan omaavia osamaksuratkaisuja omille asiakkailleen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: Osamaksulla ostaminen

Lainasivut.fi © 2020 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö