Pikavippi

Pikavippi on pieni ja nopeasti haettava lainasumma, joka asettuu välille 50 – 2 250 euroa. Pikavippi haetaan näppärästi joko lainasivujen omien verkkosivujen kautta, tai vaihtoehtoisesti tekstiviestillä. Pikavipit myös yleensä maksetaan takaisin nopeasti, eli noin muutamassa kuukaudessa. Pikavippien suurimpia etuja on että ne ovat helppoja hakea, niiden lainakriteerit ovat alhaiset ja ne ovat saatavilla suorastaan salamannopeasti. Niitä löytyy myös todella mukavasti useimpien lainasivujen lainatuotevalikoimasta. Jotkut lainapaikoista ovatkin erikoistuneet vain ja ainostaan niihin.

Pikavippi onkin mitä parhain tapa helpottaa äkillistä pientä rahapulaa. Pikavipeille on myös asetettu korkokatto, jonka ansiosta ne ovat nykyisin myös hinnoittelultaan kilpailukykyisiä.

Pikavippivertailu 2019

Nyt puhutaankin sitten siitä että mikä oikein on Pikavippi?

Pikavippi eli pienlaina, on siis suhteellisen pieni summa rahaa, jonka voi lainata joltakin pikavippejä tarjoavalta yritykseltä, luottolaitokselta tai jopa joissakin tapauksissa pankilta. Yleensä kuitenkin niin kutsuttuja pikavippejä haetaan netistä ja niihin erikoistuneilta yrityksiltä. Pikavippi on myös kooltaan aina aika pieni, eli yleensä vain noin 50 – 1 000 euroa. Joissakin tapauksissa myös about 1000 euron vipit voidaan myös luokitella pikavipeiksi. Silloin kun lainataan yli tuhanteen euroon nousevia rahamääriä, puhutaan yleensä kulutusluotosta tai pikalainasta. Pikavippejä myöntävät yritykset myöntävät kuitenkin myös joissakin tapauksessa noita edellä mainittuja suurempia luottoja omille asiakkailleen.

Yksi pikavippien erikoisominaisuus on myös se, että niiden laina-aika on todella lyhyt. Hyvin usein se onkin jotakin kahden viikon tai kuuden kuukauden väliltä. Kannattaa myös muistaa että mitä nopeammin vipin hakija maksaa lainansa takaisin, sitä pienemmillä kuluilla hän pääsee. Pikavipit ovat myös tunnettuja siitä, että ne ovat saatavilla hakemuksen käsittelyn ja myöntävän päätöksen jälkeen todella nopeasti, joten siksi ne ovatkin ihan ykkösvaihtoehto silloin kun tarvitaan todella nopeasti vaikka muutama satanen.

Pikavippejä alkoi tulla Suomen markkinoille noin vuoden 2005 kieppeillä ja ne ovatkin ottaneet mallia ainakin jossakin määrin Amerikkalaisista Pay day-lainoista. Ne ovat siis pienehköjä lainoja, jotka myönnetään palkkatodistusta vastaan ja ne maksetaan heti seuraavana palkkapäivänä takaisin. Saadakseen itselleen pikavipin, hakijan ei kuitenkaan suomessa yleensä tarvitse toimittaa palkkatodistusta. Yleensä pikavippeihin riittää täysi-ikäisyys, luottokelpoisuus ja oikeustoimikelpoisuus kriteereiksi.

Pikavippejä on nykyisin tarjolla todella monipuolisesti ja vaikka kyseiset pikavippejä tarjoavat yritykset toimivatkin kaikki samalla pääperiaatteella, on vippien ominaisuuksissa ja ehdoissa kuitenkin aina olemassa pieniä tai vähän suurempiakin eroja. Tästä syystä onkin hyvä pikavippiä hakiessa vertailla ainakin muutaman luotettavan ja tunnetun pikavippifirman tarjoamat edut, ehdot kuin myös säännöt, sillä parhaassa tapauksessa vertailu voi säästää vippaajalle pitkän pennin. Mutta kuten jo mainitsimme, vippejä tarjoavia yrityksiä löytyy nykyisin todella runsaasti, jonka takia vertailu voi tuntua työläälle tai jopa mahdottomalle. Tästä syystä me olemmekin vertailleet niitä vipin hakijoiden puolesta ja myös esitelleet ne selkeästi sekä helposti luettavasti.

Pikavippien hakeminen

Pikavippien hakeminen on myös todella helppoa ja ensimmäiset vipit haetaankin aina netistä täyttämällä hakemus sähköisessä muodossa. Kun ensimmäinen hakemus on tehty ja vippaajalla on jo olemassa oma käyttäjätili, seuraavat vipit voidaankin sitten nostaa esimerkiksi älypuhelinsovelluksen avulla tai vaikkapa kirjautumalla pikalainayrityksen verkkopalveluun. Joillakin pikavippifirmoilla myös tekstiviestin avulla pääsee nostamaan rahaa.
Usein pikavippifirmat ovat myös avoinna jopa vuorokauden ympäri, sillä pieni rahantarvehan voi iskeä kenelle meistä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Mutta vaikka hakemuksen voikin tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa, Suomen laki kuitenkin määrää että pikavippejä voi siirtää vippaajan tilille vain ajalla 7.00-23.00.

Tämä laki ei kuitenkaan päde joustoluottojen osalla, sillä niissä nostoja voi tehdä 24 tuntia vuorokaudessa vaikka lainapalvelu ei olisi edes avoinna, tämä siis silloin jos ja kun hakija on saanut itselleen myönteisen luottopäätöksen.

Pikavippejä on siis helppoa hakea ja saada, kunhan vain täyttää sen hyvinkin helpot kriteerit. Mutta, niitä hakiessa kannattaa kuitenkin aina muistaa että vaikka niiden hakemiseen onkin varsin pieni kynnys, eivät ne silti ole ns.”ilmaista rahaa”. Eli niissä juoksee jatkuvasti korko ja mitä pitemmälle laina-ajalle vippaaja vipin ottaa, sitä enemmän hän maksaa korkoa lainaamastaan summasta.
Pikavippiä miettiessä kannattaakin aina laskea onko takaisinmaksuihin varaa. Jos omat laskelmat, sekä pikavippifirman sivuilta yleensä löytyvä laskuri ilmoittavat että lainasumma, sen ehdot kuin myös takaisinmaksukin hoituu hyvin hakijan tuloilla niin mikä ettei! Joissakin tapauksissa pikavippi on nimittäin varsin perusteltu ja hyvä vaihtoehto kun tarvitaan nopeasti vähän extra rahaa.

Lainasivut.fi © 2020 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö