Remonttilaina

Remonttilaina voi tulla ajankohtaisesti milloin vain, sillä kenen tahansa talo tai asunto saattaa kaivata silloin tällöin pientä tai vähän suurempaakin remonttia. Joskus remontin tarve voi myös ilmaantua ihan yllättäen ja siksi onkin todella mahtava homma että nykyisin löytyy myös upeasti erilaisia remonttilainoja. Yleensä ne vielä ovat varsin hyviä ehdoiltaan ja kohtuullisia kuluiltaan. Sivujemme kautta voikin todella nopeasti ja näppärästi löytää itselleen juuri sen sopivan lainan tai luoton, kun ollaan suunnittelemassa remonttia omaan kotiin.

Mistä kannattaa ottaa remonttilaina?

Yksi tärkeimpiä asioita remontin suunnittelussa on rahoituksen hankkiminen. Kuten tuossa jo aiemmin mainittiin, niin hyviä vaihtoehtoja löytyy nykyisin yllin kyllin. Remonttilaina löytyykin usein joko omasta ns. kivijalkapankista, tai sitten vaikkapa jossakin netin lainasivustolta. Remonttilainoja on myös olemassa todella hyvin erilaisella hintahaitarilla, eli parhaimmillaan esimerkiksi netistä haettavat remonttilainat nousevat jopa 60 000 euroon saakka.

On myös hyvin yleistä että moni remonttilaina on vakuudeton, eikä niihin vaadita myöskään takaajaa. Tämä on kuitenkin aina lainapaikka kohtaista, eli se kannattaa tarkistaa ennen lainan ottamista. Myös remonttilainoja etsiessä kannattaa muistaa vertailun tärkeys, sillä tosiaankin eri lainasivustot saattavat olla kulurakenteiltaan kuin myös lainaehdoiltaan hyvin erilaisia.

Tsekkaa hyvin ainakin seuraavat asiat kun etsit remonttilainaa:

  1. Onko rahoituslaitos tai pankki luotettava ja vakavarainen?
  2. Miten suuriksi lainan kokonaiskulut nousevat?
  3. Mikä lainan nimelliskorko ja todellinen vuosikorko ovat?
  4. Paljonko kyseinen rahoituslaitos tai pankki myöntää lainaa?
  5. Minkälainen maksuaikataulu lainalle on saatavissa?

Kulutusluotto on varteenotettava vaihtoehto remonttilainaa etsittäessä!

Todella yleisiä ja suosittuja tapoja rahoittaa remonttia ovat nykyisin esimerkiksi erilaiset kulutusluotot, joita saa sekä vakuudettomina kuin myös vakuudellisina versioina. Varsinkin netin lainasivustoilta kulutusluottojen hakeminen on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Koko lainanhakuprosessi tapahtuu nimittäin yleensä lainapaikan omien verkkosivujen kautta, helpolla lainahakemuksella. Myös lainapäätös on nopeasti saatavilla, eli jos remontti tulee eteen kiireellisesti, niin netin lainapaikat hyväehtoiset kulutusluotot voivat todellakin olla tarkemman harkitsemisen arvoisia.

Remontin voi myös rahoittaa niin, että jo siinä vaiheessa kun ottaa itselleen asuntolainaa, niin lainaa otetaan kattamaan myös remonttia. Moni saattaa kokea tämän vielä edelleenkin turvallisemmiksi ja edullisemmaksi vaihtoehdoksi kuin netin kulutusluotot, mutta asia ei suinkaan ole näin mustavalkoinen.

Perinteisissä pankkien asuntolainoissa nimittäin on yleensä huomattavasti pidemmät maksuajat kuin kulutusluotoissa ja kuten tiedetään, niin mitä pidempi maksuaika on niin sitä suuremmiksi loppujen lopuksi lainan todelliset kulut ja korot nousevat. Eli varsinkin sellaisessa tilanteessa jos remonttisumma liikkuu välillä muutamia tuhansia euroja – 60 000 euroa, niin netistä haettava kulutusluotto voi todellakin puoltaa paikkaansa.

Vertailu on siis tärkeää myös silloin kun hakusessa on hyvä ja edullinen remonttilaina. Parhaiten lainan tai luoton todellinen kulurakenne selviääkin kun tarkastellaan todellista vuosikorkoa. Netistä myös löytyy runsaasti erilaisia lainasivustoja, jotka joko vertailevat ja arvostelevat tai jopa kilpailuttavat eri rahoituslaitosten ja pankkien lainatuotteita. Eräs varteenotettava vaihtoehto edullista remonttilainaa etsittäessä ovat myös lainapalvelusivustot, joissa vain yhdellä ainoalla hakemuksella voi saada itselleen jopa muutaman kymmenen eri rahoituslaitoksen lainatarjouksia.

Ennen remonttilainan hakemista kannattaakin miettiä tarkoin ainakin seuraavat seikat:

  • Paljonko rahoitusta todellisuudessa tarvitaan
  • Minkälainen maksuaikataulu sopisi omaan kuukausi budjettiin
  • Otetaanko remonttilaina kivijalkapankilta vai joltakin rahoitusyhtiöltä
  • Mikä remonttilainan todellinen kulurakenne on

Lainarahaa löytyy nykyisin hyvin ja monipuolisesti eri tarpeisiin!

Kaikeksi onneksi meille kuluttajille löytyy siis myös remonttilainaa nykyisin todella upeasti. Ja vaikka lainatuotteiden monipuolisuus sekä määrä saattaakin häkellyttää ja aiheuttaa valinnanvaikeutta, niin se on myös hyvä asia, sillä kovan kilpailun myötä myös lainojen kulut ja korkotaso ovat asettuneet varsin kohtuulliselle tasolle.

Tutustu siis lainapaikka vertailuihimme kaikessa rauhassa ja etsi sieltä itsellesi paras mahdollinen remonttilaina!

Lainasivut.fi © 2019 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö