Sijoitustilit

Säästämisen ja sijoittamisen liittyy paljon asioita ja termejä ja yksi niistä on sijoitustilit. Tämä artikkeli käsitteleekin kyseistä aihetta mahdollisimman selkokielisesti ja pyrkii selventämään epätietoisille kuluttajille, että mikä sijoitustili on ja olisiko se kenties itselle sopiva vaihtoehto?

Mitä sijoitustilit ovat?

Aloitetaan vaikka ihan alusta, sijoitustili on siis yksinkertaisesti sanottuna piensijoittajille tarkoitettu sijoittamiseen hyvin soveltuva työkalu. Kuka tahansa voi avata itselleen sijoitustilin, mutta kannattaa huomioida että tilin avaajan tulee kuitenkin olla yksityishenkilö.

Sijoitustili voi siis olla hyvä vaihtoehto monestakin eri syystä ja yksi niistä on se, että kuluttaja maksaa veroja vasta ainoastaan siinä vaiheessa kun hän nostaa omalta sijoitustililtään varoja. Voisikin sanoa että sijoitustilien yhtenä pääideana on ollut yhtenäistää verotusta sijoitusrahastojen, kuin myös sijoitusvakuutusten kanssa.

Sijoitustilit ovat nousseet suosituiksi esimerkiksi seuraavien syiden takia:

 1. Suurin osa suomalaisista pankeista tarjoaa omille asiakkailleen erilaisia sijoitustili vaihtoehtoja
 2. Sijoitustilin avulla on turvallista säästää, sillä se tuo tasaista ja varmaa tuottoa kuluttajan säästöille
 3. Sijoitustilin suuria etuja on myös se, että suurimmalla osalla pankkeja ne ovat sellaisia, että tili pystytään personoimaan aina kullekin kuluttajalle sopivaksi
 4. Tämä tarkoittaa siis sitä, että niin sijoitusaika kuin myös korkokin saattaa vaihdella sijoitustileittäin sijoittajakohtaisesti
 5. Myös sovittu aika sijoitustilin liittyen vaihtelee, eli sijoittaja voi useimmilla pankeilla sopia itselleen parhaiten soveltuvan aikamäärän

Sijoitustileissä on myös yleistä, että niiden talletusaika on aina muutamasta päivästä jopa viiteen vuoteen saakka. Kannattaa kuitenkin huomioida että sijoitustilille maksettavaan korkoon vaikuttavat myös suuresti seuraavat seikat:

 • Kuinka paljon sijoittaja tallettaa?
 • Talletetaanko rahaa lisää esimerkiksi kuukausittain?
 • Kuinka pitkäksi aikaa sijoittaja haluaa tallettaa rahat sijoitustilille?
 • Minkälaiset nostovarat sijoittaja tililleen haluaa?

Sijoitustilin yksi päämääriä onkin kannustaa ihmisiä sijoittamaan entistä enemmän. Myös sijoitustilin ehdot vaihtelevat eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä ja tästä syystä myös ne kannattaa kilpailuttaa. Jos aikaa on mielin määrin käytössä ja kiinnostusta riittää, niin sijoittaja voikin kaikessa rauhassa katsella ympärilleen ja ehkä jopa sopia muutaman tapaamisen oikeaan ns. kivijalkapankkiin, jossa voi keskustella asiasta pankin asiantuntijan kanssa.

Myös sijoitustilit kannattaa vertailla ja kilpailuttaa!

Sijoitustilit voi myös vertailla kätevästi netissä eri lainavertailu sivustojen avulla ja etsiä sieltä itselleen parhaan mahdollisimman. Moni lainavertailu onkin perannut sijoitustileihin liittyvästä huikeasta tietomäärästä lukijoille ne kaikkein olennaisimmat ja tärkeimmät tiedot. Tämän ansiosta sijoitustiliä harkitsevan onkin todella helppo ja vaivaton löytää itselleen juuri sellainen rahoituslaitos tai pankki, sekä sijoitustili, joka sopii hänen omiin tarkoitusperiinsä parhaiten.

Sijoitustili on piensijoittajalle suunnattu työkalu!

Sijoitustili on siis piensijoittajille ensisijaisesti suunnattu työkalu ja moni piensijoittaja onkin ottanut sijoitustili uutiset ilolla vastaan. Sillä kuten moni tietää, uudet verotuspäätökset ovat työntäneet piensijoittaja yhä vain ahtaammalle. Sijoitustileissä on kuitenkin olemassa 50 000 euron yläraja, joka kuitenkaan ei sisällä tuottoa. 50 000 euron yläraja koskee siis vain ja ainoastaan sijoitettua pääomaa. Tämän ansiosta sijoitustilille voikin kertyä pitkän ajan kuluessa jopa satojen tuhansien eurojen edestä rahaa.

Sijoitustili sopii siis niin vasta aloitteleville kuin myös hieman kokeneemmillekin sijoittajille hyvin. Se on turvallinen ja varsin konservatiivinen tapa tallettaa omia rahavaroja. On myös mukavaa, että varsinkin määräaikaisessa sijoitustilissä tilin korko on etukäteen sijoittajan tiedossa. Yleensä sijoittamisen myös voi aloittaa varsin pienellä pääomalla, joten sijoitustiliin pääsee kiinni helposti.

Sijoitustili pystyykin tarjoamaan useita etuja sijoittajalle, niitä ovat esimerkiksi:

 1. Pieni aloituspääoma
 2. Korko joka on jo heti alusta asti tiedossa
 3. Talletusaikojen joustavuus
 4. Hyvä korko, varsinkin jos on valmis tallettamaan pidemmäksi aikaa
 5. Sijoitustileillä on yleensä myös talletussuoja
 6. Sijoitustilin korko noudattelee myös yleisiä markkinakorkoja

Tutustu myös näihin sivuihin:

Lainasivut.fi © 2019 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö