Unohdin maksaa laskun – olenko ongelmissa?

Pikavippejä tai erilaisia luottoja ja lainoja ottaessa kannattaa aina myös itse tarkistaa se oma maksukyky realistisilla laskelmilla. Eli vaikka luotonantajat tekevätkin aina omat luottoluokituksensa asiakkaasta, myös asiakkaan itsensä kannattaa aina miettiä että miltä se oma taloudenpito tuntuu juuri sillä hetkellä kun luottoa tai lainaa ollaan hakemassa.

Nyt käsitellään siis sellaista aihetta joka voi tulla meille kenelle tahansa eteen erinäisistä syistä ja sen on siis että mitä jos lasku on myöhässä? Onko silloin edessä suuriakin ongelmia?

Miksi lainan maksu voi myöhästyä ja mitä silloin kannattaa tehdä?

Lähdetään purkamaan tilannetta siitä että laskun maksuhan voi unohtua monestakin eri syystä. Syynä voi olla esimerkiksi se että asiakas ei jostakin syystä ole saanut laskua tai että lasku on hävinnyt. Se on myös ehkä unohtunut maksaa tai sitten se ikävin vaihtoehto – että ei ole ollut varaa maksaa lasku.

Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa ei kannata kuitenkaan panikoitua, vaan ihan ensimmäiseksi kirjautua omille sivuilleen ja käydä sieltä tsekkaamassa oma tilanteensa, jonka jälkeen on hyvä ottaa yhteyttä lainanantajan asiakastukeen ja kertoa oma tilanteensa rehellisesti. Rahoituslaitokset pyrkivät nimittäin aina asiakkaan yhteyttä ottaessa myös aina löytämään jonkun ratkaisun ongelmaan, eli yleensä yhteistyökykyä löytyy varsin hyvin. Onhan se kaikkien etu että asiat saadaan hoidettua asianmukaisesti.

Maksu myöhässä -kulut?

Kannattaa myös muistaa sellainen tosiasia, että kun lasku on myöhässä alkaa siinä myös juosta erilaisia kuluja välittömästi ja nämä saattavatkin lainojen ja erilaisten pikavippien osalta olla hyvinkin korkeita, eli tästä syystä jos jo aiemmin tiedostaa että jossakin kuussa saattaa olla maksuvaikeuksia, kannattaa lainanantajaan olla yhteydessä jo hyvissä ajoin. Näin vältytään suuremmilta ongelmilta!

Monesti voidaan kuitenkin sopia jonkinlaisia maksujärjestelyjä ja minimoida laskun maksun unohtamisesta tai kyvyttömyydestä johtuvat ongelmat, joilla voi pahimmissa tapauksissa olla kauaskantoiset seuraukset.

Mitä kannattaa tehdä?

Eli jos laskua ei maksa jostakin syystä ajoissa, lähettää rahoituslaitos yleensä asiakkaalle aina maksumuistutuksen josta veloitetaan erillinen maksu. Tämä veloitus on rahoituslaitos kohtainen, eli se saattaa vaihdella hyvinkin paljon eri yritysten kesken. Myöhässä olevista maksuista peritään yleensä myös viivästyskorkoa, eli lainanlyhennys tai lasku kannattaa siis aina pyrkiä maksamaan ajoissa tai sitten pyrkiä siirtämään eräpäivää sellaiseen ajankohtaan jolloin pystyy varmasti maksamaan laskun.

Myös eräpäivää voi siis monilla rahoitusyrityksillä siirtää ja yleensä siitä peritään pientä lisämaksua. Nämä kaikki tiedot kuitenkin selviävät jokaisen luotonantajan omista hinnastoista ja jos ei sieltä löydy tietoja, niin asiakastuki on aina hyvä paikka selvittää mieltä askarruttavat asiat.

Tee lainanantajan kanssa maksusuunnitelma

Myös maksusuunnitelma on mahdollista tehdä ja senkin osalta lainanottajan tulee olla yhteydessä rahoituspalvelun asiakastukeen. Kannattaa kuitenkin muistaa että maksuohjelmasta tulee sitten todellakin pyrkiä pitämään kiinni.
Mikäli siitä ei pidä kiinni niin se voi pahimmassa tapauksessa johtaa niinkin pitkälle kun että voi saada itselleen maksuhäiriömerkinnän.

Tästä syystä kaikki edellä mainitut vaihtoehdot joilla tämä ei niin mieluinen asia voidaan välttää kannattaakin ehdottomasti käyttää hyväkseen. Eli asiakastukeen yhteyden ottamista ei kannata ujostella, sillä se voi säästää luotonottajan monelta ongelmalta tulevaisuudessa.

Lainasivut.fi © 2019 Twitter Evästekäytäntö Tietosuojakäytäntö